BUI27 mrt '15 14:41

'Britse politie blokkeerde pedo-onderzoeken'

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De onafhankelijke klachtencommissie van de Britse politie (IPCC) heeft een nieuw onderzoek ingesteld naar de vermeende bescherming van pedoseksuele hoogwaardigheidsbekleders door de politie.

Aanleiding zijn klachten dat een topman van recherchedienst Scotland Yard ondergeschikten opdracht gaf een onderzoek te staken naar een zaak waarin parlementsleden, rechters, mediamensen, acteurs en geestelijken betrokken waren.

Eerder al maakte de IPCC bekend dat zij onderzoek doet naar veertien zaken waarin politiemensen worden beschuldigd van het wegmoffelen van bewijzen en het stopzetten van onderzoeken naar kindermisbruik. Ook in die zaken zouden parlementsleden en politiemensen bij de kinderpornopraktijken zijn betrokken. De Londense politie staat in deze zaken in de beklaagdenbank.

De mogelijk moedwillig gesaboteerde pedofiliezaken stammen uit de periode 1970 tot 2005. ,,Deze uitermate ernstige beschuldigingen hebben betrekking op ongekende corruptie op hoog niveau'', stelde de IPCC eerder deze maand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen