BUI13 mrt '15 01:41

Italiaanse ex-terrorist vast in Brazilië

Auteur: ANP Nieuws

BRASILIA (ANP) - De Italiaanse ex-terrorist Cesare Battisti is in Brazilië opgepakt.

EPA
EPA

De arrestatie hing hem boven het hoofd nadat een rechter vorige week oordeelde dat Battisti het land uit moet, omdat hij in Italië de gevangenis in moet voor moord.

De 60-jarige Battisti was in de jaren zeventig lid van een communistische terreurgroep. In 1993 werd hij in Italië veroordeeld tot levenslang omdat hij vier politieke moorden heeft gepleegd. Nadat hij uit de gevangenis was ontsnapt, woonde hij tot 2004 in Frankrijk maar vluchtte naar Brazilië toen hij dreigde te worden uitgeleverd aan zijn geboorteland.

De voormalige terrorist kreeg in Brazilië politiek asiel, tot woede van Italië. In 2007 werd hij opgepakt, maar tot uitlevering kwam het niet door tussenkomst van de toenmalige president Luiz Inácio Lula da Silva.

Een Braziliaanse rechter trok vorige week dinsdag toch het visum voor de ex-terrorist in. Volgens de rechter had hij het visum nooit mogen krijgen, omdat hij in zijn thuisland een veroordeelde crimineel is.

Battisti werd donderdag aangehouden in zijn huis in Sao Paulo. Als hij wordt uitgeleverd, moet hij waarschijnlijk naar Frankrijk, omdat hij daar als laatst woonde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen