BUI30 mei '15 15:49

Overstromingen Texas officieel grote ramp

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De overstromingen die in de Amerikaanse staat Texas al meer dan twintig mensen het leven hebben gekost, zijn een grote ramp.

EPA
EPA

Dit heeft de Amerikaanse president Barack Obama verklaard. Dat betekent dat de federale overheid de getroffen gebieden te hulp schiet.

Die hulp kan volgens de federale hulporganisatie FEMA (Federal Emergency Management Agency) onder meer bestaan uit het bieden van tijdelijk onderdak en tijdelijke uitkeringen, het betalen van reparaties en het goedkoop lenen van geld voor wederopbouw.

Texas lijdt deze maand al ruim een week onder stormen en de zwaarste regenval ooit gemeten. Rivieren en beken treden ver buiten hun oevers en honderden panden zijn sinds het pinksterweekend volkomen verwoest.

In het aangrenzende Oklahoma en in buurland Mexico zijn ook doden gevallen door de hevige regens en tornado's. In totaal zijn er, Texas meegerekend, al 42 doden geteld, meldde de nieuwszender CNN zaterdag. Het ziet er voor de regio dit weekend nog steeds niet goed uit. De verwachting is dat er erg veel regen valt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen