BUI28 mei '15 10:56

Japan vangt weinig dwergvinvissen

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - Japanse walvisjagers hebben dit jaar in de Stille Oceaan voor de noordoostkust van hun land veel minder dwergvinvissen gevangen dan zij hadden gehoopt.Het quotum stond op maximaal 51, maar de jagers haalden er maar negentien binnen, meldde de krant Japan Times op gezag van de leider van de vloot.

EPA
EPA

Het quotum stond op maximaal 51, maar de jagers haalden er maar negentien binnen, meldde de krant Japan Times op gezag van de leider van de vloot. Sinds 2003 is het aantal niet zo laag geweest. Sinds dat jaar jaagt Japan naar eigen zeggen alleen nog maar op de dieren voor wetenschappelijke doeleinden.

De leider van de vloot zei dat de jagers maar 33 dwergvinvissen hebben waargenomen. De reden zou de lage temperatuur van het zeewater zijn.

De jacht op de dwergvinvissen gaat door, hoewel het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vorig jaar maart uitsprak dat de Japanse walvisjacht in het Zuidpoolgebied illegaal is. Deze bindende uitspraak, waaraan Japan zich houdt, heeft formeel geen betrekking op het noorden van de Stille Oceaan, waar de schepen op de dwergvinvissen hebben gejaagd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen