BUI3 okt '15 18:54

Ook Japanner doodgeschoten in Bangladesh

Auteur: ANP Nieuws

DHAKA (ANP) - Een 65-jarige Japanner is doodgeschoten in Bangladesh, op een manier die sterk lijkt op hoe eerder deze week een Italiaan in het land werd gedood.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

,,De moord werd ook uitgevoerd door drie gemaskerde mannen die op een motor kwamen en een pistool gebruikten, dus de motieven kunnen dezelfde zijn'', zei minister van Binnenlandse Zaken Asaduzzaman Khan.

Islamitische Staat heeft beide moorden opgeëist, hoewel moeilijk te controleren is of de op de terreurbeweging echt verantwoordelijk is.

De Japanner werd aangevallen in Kownia, ruim 300 kilometer ten noorden van de hoofdstad Dhaka. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Bloggers

Bangladesh kampt de laatste maanden met een snel groeiende beweging van moslimextremisten, die onder meer verantwoordelijk worden gehouden voor de moord op vier bloggers.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt voor reizen naar Bangladesh en adviseert gebieden waar veel westerlingen komen te mijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen