BUI30 mrt '15 15:34Aangepast op 30 mrt '15 16:10

Turkish Airlinesvluchten doelwit bommeldingen

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP) - Twee toestellen van de Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines hebben maandag hun vlucht moeten afbreken na een bommelding.Een toestel van Turkish Airlines van Istanbul naar Sao Paulo in Brazilië moest maandag een tussenlanding maken nadat in een toilet aan boord van het toestel een bericht over een bom was gevonden.

EPA
EPA

Een toestel van Turkish Airlines van Istanbul naar Sao Paulo in Brazilië moest maandag een tussenlanding maken nadat in een toilet aan boord van het toestel een bericht over een bom was gevonden. Daarop besloot de piloot een voorzorgslanding te maken in de Marokkaanse stad Casablanca.

Aan boord van de Boeing 777 waren 256 passagiers, zei een woordvoerster van de Turkse luchtvaartmaatschappij. Die zijn inmiddels allemaal uitgestapt. De passagiers en het toestel worden onderzocht op de aanwezigheid van explosieven.

Zondag gebeurde vrijwel hetzelfde met een Turkish Airlinesvlucht van Istanbul naar Tokio. Ook daar werd een bommelding gevonden in het toilet, waarop de piloot besloot terug te keren naar Istanbul.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen