BUI25 jul '15 20:24

Saudische koning krijgt eigen Frans strand

Auteur: ANP Nieuws

GOLFE-JUAN (ANP) - Koning Salman van Saudi-Arabië is op vakantie in Frankrijk en daarom mogen alleen hij en zijn familie komende tijd op het strand liggen.

EPA
EPA

Het strand en de zee bij Golfe-Juan, niet ver van Cannes, zijn sinds zaterdagochtend verboden terrein. Anderen mogen er pas weer komen als de koning terug naar huis is.

De plaatselijke bevolking is boos. Een petitie tegen de sluiting van het strand kreeg afgelopen weken meer dan 100.000 handtekeningen. De burgemeester is het met ze eens, maar staat machteloos. Zij stuurde een brief naar president François Hollande, waarin ze schreef dat ,,niemand zichzelf boven de wet kan plaatsen''.

Het vliegtuig van koning Salman landde zaterdag op het vliegveld van Nice. Vervolgens werd hij in een colonne met tien auto's naar zijn villa aan het strand gereden. De koning neemt honderden mensen mee. De plaatselijke middenstand is juist blij met de komt van de Saudiërs, die hun geld graag laten rollen. Het gevolg van de koning heeft bijvoorbeeld de helft van alle kamers in een viersterrenhotel in Cannes afgehuurd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen