BUI30 apr '15 08:17

Hulporganisatie IRC uit Oost-Oekraïne gezet

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De rebellen in het oosten van Oekraïne hebben de vestigingen van de internationale hulporganisatie IRC gesloten.

EPA
EPA

Stafmedewerkers zijn korte tijd in de stad Donetsk vastgehouden en vervolgens in een bus naar de Oekraïense hoofdstad Kiev gezet. De rebellen beschuldigen IRC-medewerkers van spionage. Dat meldde de BBC donderdag.

IRC (International Rescue Committee), dat wordt geleid door de Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken David Miliband, zet zich in voor mensen die het slachtoffer van conflicten en rampen zijn. In het oosten van Oekraïne ijverde IRC voor betere hygiëne voor vrouwen en verbetering van de veiligheid van de bevolking.

Volgens een woordvoerder van de rebellen reisden buitenlanders in naam van het IRC geregeld naar het oosten van Oekraïne, maar niet om mee te werken bij projecten van de organisatie. Zij zouden hebben geprobeerd in contacten met rebellen illegaal informatie te krijgen over de situatie in Oost-Oekraïne. Ook zou IRC Oost-Oekraïense burgers hebben ingehuurd zonder contracten met hen te sluiten en zo de belastingen hebben ontdoken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen