BUI19 aug '15 09:44

Thailand zoekt handlangers verdachte aanslag

Auteur: ANP Nieuws

BANGKOK (ANP/RTR) - De Thaise autoriteiten zoeken handlangers van de man die wordt gezien als de hoofdverdachte van de bomaanslag in Bangkok van maandag.

EPA
EPA

Een jongeman in een geel shirt is kort voor de explosie gefilmd door bewakingscamera's. Hij ging met een rugzak zitten op een bankje, deed de rugzak af en liep weg. Daarbij lijkt het erop dat hij een telefoon vasthoudt. Onderzoekers weten nog niet uit welk land hij komt en of hij zich nog in Thailand bevindt.

Ondertussen wordt gezocht naar mededaders. ,,We zoeken andere verdachten in verband met de aanslag. Dit soort aanslagen wordt normaal gesproken niet door een persoon gepleegd'', zei een politiewoordvoerder woensdag. De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat er ook Thai betrokken zijn bij de gruweldaden.

Door de aanslag bij een tempel kwamen 22 mensen om en raakten er meer dan 120 gewond. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De baas van de Thaise politie liet weten dat de man op de video ,,meer op een buitenlander lijkt dan op een Thai". De politie sluit nog geen enkele groepering uit. Mogelijk zitten ethnische Oeigoeren (een Chinese minderheidsgroepering) achter de aanslag. Vorige maand stuurde Thailand nog meer dan honderd Oeigoeren naar China, omdat ze illegaal het land waren binnengekomen.

Dinsdag was er opnieuw een flinke explosie in Bangkok. In de rivier Chao Praya, waar af en aan bootjes varen en ook veel toeristen komen, ging een bom af. Wonderwel raakte niemand gewond. Volgens de politie zijn er ,,patronen" die doen vermoeden dat de aanslagen met elkaar te maken hebben. ,,Maar een directe link is nog niet vastgesteld."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen