BUI11 apr '15 01:12

Ruzie over vrijlating terreurverdachte Mumbai

Auteur: ANP Nieuws

NEW DELHI (ANP) - India heeft boos gereageerd op de voorlopige vrijlating van Zakiur Rehman Lakhvi, het vermeende brein achter de aanslagen in Mumbai in 2008.

Zakiur Rehman Lakhvi (m). EPA
Zakiur Rehman Lakhvi (m). EPA

Dat berichtte de BBC vrijdag. Volgens Pakistan heeft India juist onvoldoende meegewerkt aan de vervolging van de terreurverdachte.

De advocaat van Lakhvi maakte vrijdag bekend dat zijn cliënt in Pakistan op borgtocht is vrijgelaten. De Indiase minister Rajnath Singh (Binnenlandse Zaken) noemde dat ,,zeer teleurstellend''. De Indiase ambassadeur in Islamabad zou inmiddels zijn beklag hebben gedaan over de kwestie.

Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wijst ondertussen met een beschuldigende vinger naar India. ,,Buitensporige vertraging bij het verstrekken van hulp door India compliceerde de zaak en heeft de positie van de aanklagers verzwakt'', zei een woordvoerster tegen de Pakistaanse krant Dawn.

Bij de aanslagen in het Indiase Mumbai kwamen in 2008 174 mensen om het leven. Lakhvi is voorman van terreurbeweging Lashkar-e-Taiba, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen