BUI28 mei '15 14:16

Oud-gouverneur Pataki stelt zich kandidaat

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Oud-gouverneur George Pataki van de staat New York heeft donderdag aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor de Republikeinse kandidatuur voor de presidentsverkiezingen volgend jaar.

EPA
EPA

De 69-jarige Pataki behoort tot de gematigde vleugel van zijn partij. Hij was gouverneur van 1995 tot en met 2006.

,,Het is de tijd om op te staan, onze vrijheid te beschermen en deze regering aan de kant te zetten'', zegt Pataki in de video waarin hij zich kandidaat stelt. Pataki was gouverneur toen terroristen op 11 september 2001 vliegtuigen tegen de twee torens van het World Trade Center in New York lieten vliegen.

George Elmer Pataki, geboren in de stad New York, stond in het verleden over bepaalde onderwerpen recht tegenover conservatieve partijgenoten. Zo vindt hij dat abortus legaal moet blijven en is hij voor gelijke rechten voor heteroseksuelen en homoseksuelen. Hij diende als gouverneur een wetsvoorstel in voor gelijke behandeling, maar dat haalde het toen niet.

Zware klim

,,Het wordt een hele zware klim tegen een steile berg, maar dat heeft me in het verleden ook niet tegengehouden'', zei hij maandag in een gesprek met de New York Post. Hij had toen nog niet officieel aangekondigd een gooi te doen naar het Witte Huis.

Woensdag had de conservatieve oud-senator voor de staat Pennsylvania Rick Santorum zijn kandidatuur bekendgemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen