BUI30 sep '15 07:08Aangepast op 30 sep '15 07:58

G7: 1,7 miljard euro voor hulp vluchtelingen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De G7, de zeven rijkste industrielanden, stelt 1,9 miljard dollar (zo'n 1,7 miljard euro) beschikbaar voor hulp aan vluchtelingen.

EPA
EPA

Het geld is bedoeld voor organisaties van de Verenigde Naties (VN), zoals het Wereldvoedselprogramma. Dat zijn de ministers van buitenlandse zaken van de G7 en een aantal andere landen overeengekomen in de marge van de VN-top in New York.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier zei dat ,,alles in het werk moet worden gesteld om te voorkomen dat mensen uit pure nood uit de omgeving van Syrië weggaan". Steinmeier pleit voor hulp in de regio. Hij noemde het de plicht van de internationale gemeenschap om ervoor te zorgen dat zich niet ,,nog dramatischer toestanden voordoen." Behalve Syriërs moeten volgens de bewindsman ook mensen uit andere conflictgebieden, zoals Libanon en Jordanië, worden geholpen.

Ook Saudie-Arabië en Nederland deden mee aan de G7. Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) nam op uitnodiging van zijn Duitse collega Steinmeier deel. Nederland besloot eerder al 110 miljoen euro vrij te maken voor mensen die zwaar lijden door het oorlogsgeweld in Syrië.

De G7 bestaat naast Duitsland, dat tot eind dit jaar voorzitter is, uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Italië, Frankrijk en Canada.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen