BUI28 dec '14 07:54

'Piloot wilde andere route om slecht weer'

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP/RTR) - De piloot van het toestel van AirAsia dat zondagochtend vermist raakte, wilde van route veranderen vanwege het slechte weer.

EPA Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld

Daarom zocht hij contact met de luchtverkeersleiding. Niet veel later verdween het toestel van de radar. Dat laat de maatschappij in een verklaring weten.

Het vliegtuig vloog van het Indonesische Surabaya naar Singapore. Ongeveer halverwege verdween het van de radar, even na middernacht Nederlandse tijd. Dit was tussen de Indonesische haven van Tanjung Pandan en Pontianak, op het eiland Borneo.

Volgens het ministerie van Verkeer van Indonesië is geen noodsignaal gegeven door de piloot. Hij zocht contact met de luchtverkeersleiding met het verzoek hoger te vliegen, om wolken te vermijden. Het toestel bevond zich op dat moment op een hoogte van ruim tien kilometer en wilde naar ruim 11,5 kilometer.

Aan boord van het vermiste toestel bevonden zich 149 Indonesiërs, 3 Koreanen, 1 Singaporees, 1 Brit en 1 Maleisiër. Daarnaast waren er zeven bemanningsleden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen