BUI25 apr '15 05:27

Politie Baltimore te laat met medische zorg

Auteur: ANP Nieuws

BALTIMORE (ANP) - De politie van de Amerikaanse stad Baltimore heeft vrijdag toegegeven dat het heeft gefaald met het verlenen van medische zorg na de arrestatie van Freddie Gray.

EPA
EPA

Gray werd eerder deze maand met geweld opgepakt en stierf een week later aan zijn verwondingen.

Politiecommissaris Kevin Davis zegt dat de 25-jarige donkere man meteen medische zorg had moeten krijgen, op de plek waar hij werd gearresteerd. Zijn collega Anthony Batts noemt het ook fout dat agenten geen gordel omdeden bij Gray in de politiebus.

Volgens de politie lag de man onderweg naar het bureau op de vloer van de politiebus, smekend om medische hulp. Pas bij aankomst op het politiebureau werd een ambulance opgeroepen.

,,We weten dat onze agenten meermaals hebben gefaald om hem meteen medische zorg te geven'', aldus commissaris Batts. Zes agenten werden eerder deze week uit hun functie gezet.

Onduidelijk is wat Gray is overkomen bij zijn arrestatie. Volgens zijn familie was zijn strottenhoofd deels verbrijzeld en had hij drie gebroken botten in zijn nek.

De familie noemt de excuses van de politie positief, maar vindt dat het nog steeds geen antwoord is waarom de agenten Gray geen medische hulp gaven.

Deze week gingen demonstranten in Baltimore de straat op om te protesteren tegen het geweld van agenten tegen minderheden. De politie in de VS ligt al langer onder vuur vanwege soortgelijke gebeurtenissen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen