BUI4 mei '15 13:08Aangepast op 4 mei '15 21:34

Straf geëist tegen kroegbaas voor dood klant

Auteur: ANP Nieuws

CLERMONT-FERRAND (ANP) - Tegen een Franse kroegbaas die in oktober een klant 56 shotjes sterkedrank schonk in minder dan twee uur tijd, is maandag een voorwaardelijke celstraf van een half jaar geëist.

ANP
ANP

Ook zou hij een boete van 1500 euro moeten betalen en zou hij vijf jaar lang zijn beroep niet mogen uitoefenen. Dat meldt de regionale krant La Montagne. De rechtbank doet op 27 mei uitspraak.

De kroegbaas wordt beschuldigd van dood door schuld. Hij stond maandag voor de rechter in Clermont-Ferrand. In de kroeg The Starter in die stad in Centraal-Frankrijk hing een bordje: ,,record shotjes drinken op één avond: 55''. Een 57-jarige man verbrak op 24 oktober dat record en overleed daardoor. De officier van justitie houdt de barman en eigenaar van de kroeg daarvoor verantwoordelijk.

Wat tegen de kastelein spreekt, is dat hij de man, die al veertien shotjes op had, er in één minuut tijd liefst dertig voerde. Daarna zei hij ,,nu nog twaalf''. De recordhouder kreeg thuis een hartstilstand. Zijn dochter heeft tegen de kroegbaas aangifte gedaan, omdat die haar vader zou hebben aangemoedigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen