BUI24 jul '15 21:46

Schutter VS had psychische en financiële nood

Auteur: ANP Nieuws

LAFAYETTE (ANP) - De Amerikaan die donderdagavond twee vrouwen doodschoot in een bioscoop in de stad Lafayette en vervolgens de hand aan zichzelf sloeg, had volgens Amerikaanse media een verleden van psychische en financiële problemen.

ANP
ANP

Schutter John Russell Houser (59) kwam ook al eerder met justitie in aanraking; hij werd ooit gearresteerd voor brandstichting. Daarom kreeg hij in 2006 geen vergunning om een verborgen wapen te dragen.

Het is nog onbekend hoe Houser het wapen heeft verkregen waarmee hij tijdens de vertoning van de comedy Trainwreck ineens om zich heen begon te schieten. Hij doodde niet alleen de twee vrouwen, hij verwondde er ook nog negen. Toen de politie eraan kwam, pleegde hij zelfmoord. Dat was mogelijk niet zijn plan: in zijn hotelkamer vond de politie pruiken en brillen, wat erop duidt dat hij van plan was zich te vermommen.

The New York Times vond op internet veel reacties die vermoedelijk door de schutter zijn geplaatst. Hij toonde daarin onder meer bewondering voor Timothy McVeigh, de dader van de aanslag in Oklahoma City in 1995 die 168 mensen het leven kostte. De man werd vorig jaar zijn huis uitgezet. Hij verbleef de laatste tijd in een motel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen