BUI19 nov '15 10:17

Valls waarschuwt tegen chemisch terrorisme

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse premier Manuel Valls heeft donderdag gewaarschuwd dat het gevaar bestaat dat terroristen chemische en bacteriologische wapens kunnen gebruiken.

EPA
EPA

Hij heeft aangekondigd de noodtoestand naar aanleiding van de terroristische aanslagen van afgelopen week met drie maanden te zullen verlengen.

De dreiging van terroristen met chemische wapens houdt de Fransen bezig sinds de aanslagen van 13 november in Parijs en de publicatie van een mededeling van het ministerie van Volksgezondheid de dag erna. Het ministerie verspreidde 14 november aan overheidsdiensten de opdracht een bepaald tegengif te produceren tegen ,,neurotoxische organofosfaten''. Het ministerie doelt op giftige chemische verbindingen die onder meer het zenuwweefsel aantasten.

Het tegengif dat het ministerie op voorraad wil hebben, wordt volgens Franse media uitsluitend vervaardigd in instellingen van de strijdkrachten. De discreet gepubliceerde mededeling is door een bezorgd parlementslid als ,,buitengewoon alarmerend'' omschreven.

Gerelateerde artikelen