BUI7 jan '15 15:48

Duitse regering wil ook tol op het water

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Als het aan de Duitse regering ligt gaan niet alleen buitenlandse automobilisten tol betalen maar ook schippers van pleziervaartuigen en de binnenvaart.

ANP
ANP

Dat heeft het kabinet laten weten in antwoord op vragen van de Groenen en waarover de krant Die Welt beschikt. Hoeveel geld de overheid wil binnenhalen met de tol heeft zij niet gezegd.

De Groenen zijn bij monde van verkeerswoordvoerster Valerie Wilms in ieder geval groot voorstander van het vragen van geld. ,,Het opknappen van sluizen en kanalen is dringend nodig maar voor de komende niet vastgelegd'', aldus Wilms. Ze wil weten hoe de vlag erbij hangt wat betreft de plannen voor watertol en het parlement wil nu wel eens weten welke heffingen er komen, schrijft Die Welt. Wie gebruikmaakt van rivieren en kanalen in Duitsland moet daar ook voor betalen, stelt Wilms.

Jaarlijks steekt het Duitse ministerie van Verkeer 1,5 miljard euro in onderhoud en beheer van de waterwegen. Daar tegenover staan inkomsten van slecht circa 80 miljoen aan afgiften uit de scheepvaartsector. De pleziervaart betaalt niets, terwijl de waterrecreanten de overheid jaarlijks opzadelen met een rekening van naar schatting 65 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen