BUI7 apr '15 05:46

Weer zwaar ongeluk op Duitse Nürburgring

Auteur: ANP Nieuws

NÜRBURG (ANP/DPA) - Ruim een week na een dodelijk ongeval met een toeschouwer is op het Duitse racecircuit Nürburgring opnieuw een zwaar ongeluk gebeurd.

EPA
EPA

Drie personen die deelnamen aan een drift-kampioenschap raakten zwaargewond. Dat heeft de politie in de deelstaat Rijnland-Palts maandagnacht meegedeeld.

De crash werd ingeleid door een 41-jarige bestuurder die in de zogeheten Michael Schumacher-S in een slip raakte en op het circuit stil kwam te staan. Een daarachter rijdende coureur kon niet meer uitwijken en ramde de auto vol aan de bestuurderskant. De 23-jarige bestuurder en zijn 20-jarige co-pilote moesten zwaargewond naar het ziekenhuis. De 41-jarige werd per helikopter afgevoerd. Ook hij is ernstig gewond maar verkeert niet in levensgevaar, aldus de politie.

Eind maart kwam een toeschouwer om het leven, nadat een auto van de baan vloog. Op videobeelden was te zien hoe de racewagen van de Brit Jann Mardenborough door nog onbekende reden de lucht in vloog en tegen het toeschouwershek knalde. Een onbekend aantal mensen raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident gebeurde op de noordelijke baan vlak voor een bocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen