BUI19 aug '15 14:08

Nieuwe verdachten aanslag Bangkok in beeld

Auteur: ANP Nieuws

BANGKOK (ANP) - De politie in Thailand heeft twee nieuwe verdachten op het oog van de bomaanslag in Bangkok van maandag.

EPA
EPA

De mannen zijn zichtbaar op beelden die televisiezender CCTV heeft uitgezonden. ,,De persoon in het rood en de persoon in het wit zijn ook verdachten", heeft een woordvoerder van de politie verklaard.

Eerder al zei de politie te zoeken naar mededaders. ,,Dit soort aanslagen wordt normaal gesproken niet door een persoon gepleegd'', zei een woordvoerder. De politie zegt ervan overtuigd te zijn dat er ook Thai betrokken zijn bij de gruweldaden.

De hoofdverdachte is op dezelfde beelden te zien. Kort voor de explosie werd hij gefilmd door bewakingscamera's. De jongeman in een geel shirt ging met een rugzak zitten op een bankje, deed de rugzak af en liep weg. Daarbij lijkt het erop dat hij een telefoon vasthoudt. Onderzoekers weten nog niet uit welk land hij komt en of hij zich nog in Thailand bevindt. Er is een compositietekening van hem uitgegeven.

Verantwoordelijkheid

Door de aanslag bij een tempel kwamen 22 mensen om en raakten er meer dan 120 gewond. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De baas van de Thaise politie liet weten dat de man op de video ,,meer op een buitenlander lijkt dan op een Thai". De politie sluit nog geen enkele groepering uit. Mogelijk zitten ethnische Oeigoeren (een Chinese minderheidsgroepering) achter de aanslag. Vorige maand stuurde Thailand nog meer dan honderd Oeigoeren naar China, omdat ze illegaal het land waren binnengekomen.

Dinsdag was er opnieuw een flinke explosie in Bangkok. In de rivier Chao Praya, waar af en aan bootjes varen en ook veel toeristen komen, ging een bom af. Wonderwel raakte niemand gewond. Volgens de politie zijn er ,,patronen" die doen vermoeden dat de aanslagen met elkaar te maken hebben. ,,Maar een directe link is nog niet vastgesteld."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen