BUI3 okt '15 02:02Aangepast op 3 okt '15 02:26

Bush onder vuur na opmerking over bloedbad

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse presidentskandidaat Jeb Bush heeft voor commotie gezorgd met een opmerking over de schietpartij in Oregon.

EPA
EPA

Bush waarschuwde na het bloedbad dat de politiek de neiging heeft met wapenwetten te komen die invloed hebben op ,,de 99,999 procent van menselijke activiteiten die niets te maken hebben met de tragedie.''

De Republikein reageerde op de vraag of de overheid iets kan doen om dergelijke schietpartijen te voorkomen. Bush: ,,Kijk, dingen gebeuren, er is altijd een crisis. Er is altijd de behoefte er iets aan te doen, maar dat is niet per se de juiste reactie.''

Die reactie schoot sommige Amerikanen in het verkeerde keelgat. President Barack Obama sneerde dat Amerikanen zelf moeten beslissen of ze de bloedige schietpartijen van de afgelopen tijd zien als ,,dingen die gebeuren''.

Het campagneteam van Bush sloeg snel terug en verweet de Democraten misbruik te maken van de situatie voor politiek gewin. ,,Het is treurig en laf dat Democraten op oneerlijke wijze de woorden van de gouverneur Bush uit hun context trekken'', klaagde een woordvoerster in Amerikaanse media.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen