BUI8 apr '15 16:33

Weer levenslang voor rechterhand Mladic

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De Bosnisch-Servische generaal Zdravko Tolimir (66) is woensdag ook in hoger beroep tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor zijn aandeel in de genocide in 1995 in Srebrenica.Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag had de rechterhand van generaal Ratko Mladic, en hoogste veiligheidschef van het Bosnisch Servische leger, eind 2012 in eerste aanleg al de hoogste straf opgelegd.

ANP
ANP

Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag had de rechterhand van generaal Ratko Mladic, en hoogste veiligheidschef van het Bosnisch Servische leger, eind 2012 in eerste aanleg al de hoogste straf opgelegd. Hij behoort volgens de rechters tot de kern van figuren die de misdaden rond Srebrenica planden en pleegden. Bosnisch-Servische militairen executeerden duizenden moslimmannen en jongens na de val van de door Nederlandse blauwhelmen beschermde enclave.

Tolimir heeft alle beschuldigingen tegengesproken. Mladic staat inmiddels ook in Den Haag terecht voor de gruwelen rond het Oost-Bosnische Srebrenica.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen