BUI15 jan '15 12:35

'Moslims voornaamste slachtoffers extremisme'

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Islamieten zijn wereldwijd in de eerste plaats het slachtoffer van extremisme, fundamentalisme en onverdraagzaamheid.

EPA
EPA

Dit beklemtoonde de Franse president François Hollande donderdag in een ingelaste toespraak op het Instituut van de Arabische Wereld in Parijs.

,,Het islamitisch extremisme maakt eerst slachtoffers onder moslims en het wordt gevoed door alle tegenstellingen, alle ellende, ongelijkheid en de sinds lang onopgeloste conflicten van onze tijd,'' zei Hollande volgens Franse media.

Zijn bezoek aan het instituut,waar een conferentie over hervormingen in de Arabische wereld werd geopend, stond niet op de agenda en werd ingelast. Afgelopen week pleegden Fransen van islamitische huize in Parijs terreurdaden die aan zeventien mensen het leven kostten. Ze zeiden onder meer beledigingen van de profeet Mohammed te wreken.

Het instituut is in de jaren tachtig samen met Arabische landen opgezet in hartje Parijs. Van de circa 66 miljoen Fransen is volgens sommige schattingen is bijna 10 procent islamitisch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen