BUI6 apr '15 18:59Aangepast op 6 apr '15 19:16

Pegida aast op burgemeestersambt Dresden

Auteur: ANP Nieuws

DRESDEN (ANP) - De Hamburgse activiste Tatjana Festerling wil voor de anti-islambeweging Pegida meedoen aan de burgemeestersverkiezing op 7 juni in de Oost-Duitse stad Dresden.

EPA
EPA

Dat hebben Festerling en Pegida-voorman Lutz Bachmann maandag laten weten.

Festerling was eerder actief in het anti-Europese Alternatief voor Duitsland (AfD). Andere AfD-leden wilden niet meer met haar samenwerken, omdat ze te rechts zou zijn. Partijgenoten namen Festerling onder vuur, omdat ze positief was geweest over een demonstratie van Hooligans Gegen Salafisten (HoGeSa) in Keulen in oktober vorig jaar, aldus het blad Der Spiegel. De deels extreem rechtse hooligans vielen de politie aan. In de gevechten raakten meer dan veertig agenten gewond. Eind maart had Festerling in Dresden gezegd dat ,,homo's en lesbiennes de meerderheid'' terroriseren.

Pegida, die zich keert tegen islamisering van het Westen, houdt wekelijks 'avondwandelingen'. Op paasmaandag maakten aanhangers van Pegida een tocht door het centrum van Dresden. Volgens de politie liepen 7100 mensen mee. Vorige week waren dat er 2900.

PVV-leider Geert Wilders gaat op 13 april naar een demonstratie van Pegida in Dresden. Hij zal er ook een toespraak houden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen