BUI24 mrt '15 15:15Aangepast op 24 mrt '15 18:06

Groep scholieren aan boord ramptoestel

Auteur: ANP Nieuws

HALTERN-AM-SEE (ANP) - Onder de slachtoffers van de ramp dinsdagochtend met het toestel van Germanwings zijn zestien scholieren en twee leraren van een middelbare school in de Duitse plaats Haltern-am-See.

EPA
EPA

,,We weten dat zij aan boord van het toestel zijn gegaan'', zei de minister van Onderwijs van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, Sylvia Löhrmann, tegen de regionale omroep WDR.

Het gaat om leerlingen en leraren van het Joseph-König-Gymnasium die voor een uitwisseling in de omgeving van Barcelona waren geweest. Het nieuws van de ramp bereikte de school in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen aan het begin van dinsdagmiddag. Alle andere scholieren werden daarna naar huis gestuurd. Op school zijn mensen die geestelijke bijstand kunnen geven en er is een crisisteam ingericht.

Een leraar van de naastgelegen school legt uit dat het droevige nieuws zich snel verspreidde. ,,Dit is een klein stadje, veel mensen kennen elkaar. We zijn ongelooflijk bedroefd, allemaal.'' Op een tafeltennistafel voor de school branden kaarsjes, huilende scholieren verzamelen zich.

Het was de zesde keer dat een uitwisselingsklas een bezoek bracht aan het plaatsje Llinars des Vallès. De Spanjaarden waren in december langs geweest. Ook in het Spaanse plaatsje overheerst dinsdag het verdriet. De gastgezinnen hadden de scholieren in de ochtend nog op de trein gezet richting het vliegveld. ,,De Spaanse scholieren zijn in shock'', aldus een woordvoerder van het stadsbestuur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen