BUI19 aug '15 20:19Aangepast op 19 aug '15 22:02

Parijs en Londen samen tegen problemen Calais

Auteur: ANP Nieuws

CALAIS (ANP/DPA) - Frankrijk en Groot-Brittannië gaan nauwer samenwerken om het vluchtelingenprobleem bij Calais op te lossen.

EPA
EPA

De ministers van Binnenlandse Zaken van beide landen ondertekenen daar donderdag een verdrag over. Volgens een bron in Parijs staat in het verdrag onder meer dat er meer geld wordt vrijgemaakt om de tunnel onder het Kanaal te beveiligen.

De landen zijn behalve het opschroeven van de beveiliging ook van plan harder op te treden tegen mensensmokkelaars. Ook komt er meer geld vrij voor humanitaire hulp.

Burgemeester Natacha Bouchart van Calais gaf woensdag aan 50 miljoen euro nodig te hebben om de economische problemen die de vluchtelingen veroorzaken het hoofd te kunnen bieden. Dat geld is bestemd om bedrijven tegemoet te komen die bijvoorbeeld worden gedupeerd door verstekelingen aan boord. Ook moet de infrastructuur worden gerepareerd en aangepast.

Naar schatting verblijven er momenteel zo'n drieduizend vluchtelingen bij Calais. Ze proberen illegaal de oversteek naar Engeland te maken. Dat doen ze onder meer door mee te liften met treinen die door de tunnel gaan, of door zich in vrachtwagens te verstoppen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen