BUI6 jan '15 14:22

Mexicaanse president op bezoek bij Obama

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto is dinsdag te gast bij zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama.

EPA
EPA

De twee hebben het naar verwachting over de economische relaties, de versoepeling van het migrantenbeleid van Obama, de criminaliteit in Mexico en de relaties met Cuba.

Peña Nieto kwam maandagavond al aan in de VS en spreekt dinsdag eerst met vicepresident Joe Biden en andere bewindslieden.

Obama heeft op 20 november maatregelen aangekondigd die ertoe moeten leiden dat de immigratiedienst zich minder met uitzettingen bezighoudt en dat veel illegalen kunnen blijven. Mogelijk miljoenen mensen zonder verblijfsstatus zouden legaal in de VS kunnen blijven. De Mexicaanse regering schat dat wel vier miljoen illegalen uit Mexico in de VS gelegaliseerd kunnen worden.

Op 17 december kondigde Obama aan toenadering tot Cuba te zoeken. Het eiland wordt al sinds begin jaren zestig gemeden en geboycot door de VS. Obama zou graag zien dat zijn Mexicaanse collega druk uitoefent op het marxistische regime van Raúl Castro om de teugels te laten vieren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen