BUI9 mrt '15 05:36

Peuter overleeft 14 uur boven ijskoude rivier

Auteur: ANP Nieuws

SALT LAKE CITY (ANP) - Een achttien maanden oude peuter heeft op wonderbaarlijke wijze een auto-ongeluk overleefd in de Amerikaanse staat Utah.Het meisje belandde met haar 25-jarige moeder in de ijskoude Spanish Fork River en kwam in haar zitje ondersteboven te hangen.

ANP
ANP

Het meisje belandde met haar 25-jarige moeder in de ijskoude Spanish Fork River en kwam in haar zitje ondersteboven te hangen. Ongeveer veertien uur na het ongeval werd de moeder dood in de auto aangetroffen, maar de peuter was nog in leven. Daarover bericht The New York Times zondag (lokale tijd).

Vrijdagavond hoorde een omwonende al geluid, maar na een kleine inspectie trof hij niets bijzonders aan. Zaterdag werd het wrak op de kop aangetroffen door een visser, op ongeveer tachtig kilometer van Salt Lake City. Het water van de rivier stroomde door de auto, maar kwam niet hoog genoeg om het meisje te raken. De watertemperatuur was maar enkele graden boven nul.

De toestand van de kleine, Lily geheten, was eerst kritiek maar is inmiddels stabiel. Doktoren zijn hoopvol over haar overlevingskansen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen