BUI8 mei '15 13:02

Onduidelijkheid over oorzaak helicrash

Auteur: ANP Nieuws

GILGIT (ANP) - Verschillende verhalen doen vrijdag de ronde over de oorzaak van de helikoptercrash in Pakistan, waardoor de Nederlandse ambassadeur Marcel de Vink gewond raakte.

Gewonden worden uit een helikopter gedragen. EPA
Gewonden worden uit een helikopter gedragen. EPA

Volgens het leger is er sprake van een technische fout en is een terreuraanval uitgesloten. Maar de Taliban hebben volgens verschillende media uit de regio juist gezegd dat zij de helikopter hebben neergehaald met een raket.

Volgens de Pakistaanse krant Dawn zei het leger al snel dat er geen sprake van een terreuraanslag of een actie van kwaadwillenden was. ,,Volgens onze eerste informatie landden twee helikopters veilig, terwijl een derde een technische fout ontwikkelde tijdens de landing'', aldus legerwoordvoerder Asim Bajwal op Twitter.

De Taliban hebben volgens verschillende media in een verklaring in het Urdu (de officiële taal van Pakistan) geschreven dat de premier van Pakistan, Nawaz Sharif, het doelwit was. ,,De helikopter is neergeschoten met een antiluchtdoelraket, waardoor de piloten en veel buitenlandse ambassadeurs omkwamen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen