BUI21 feb '15 01:12Aangepast op 21 feb '15 04:23

'Vuurzee in wolkenkrabber Dubai geblust'

Auteur: ANP Nieuws

DUBAI (ANP) - Er heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een enorme brand gewoed in een 340 meter hoge wolkenkrabber in Dubai.

EPA
EPA

Volgens ooggetuigen is het vuur geblust. Lokale media melden dat er geen dodelijke slachtoffers zijn, maar dat een aantal bewoners medisch is behandeld omdat ze rook hadden ingeademd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend.

Honderden mensen werden geëvacueerd, maar bewoners van de onderste verdiepingen mogen inmiddels terug naar hun appartement. Dat geldt ook voor bewoners van twee nabij gelegen woontorens. Die waren uit voorzorg ontruimd.

Op verschillende hoogtes sloegen de vlammen uit de toren. Op straat ligt gesmolten glas en puin dat naar beneden is gekomen. Het lijkt erop dat de brand is ontstaan tussen de vijftigste en zestigste etage. Door harde wind verspreidde het vuur zich gemakkelijk.

The Torch (de Fakkel), zoals het 79 verdiepingen tellende gebouw heet, is een van de hoogste woongebouwen ter wereld en werd geopend in 2011. Het ligt in de wijk Marina, waar veel expats wonen. Een deel van die wijk is tijdelijk afgesloten geweest.

Volgens lokale media heeft de toren al sinds de opening problemen met de brandmelders. Omdat die bijna dagelijks afgaan, werd gedacht aan vals alarm.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen