BUI9 jan '15 19:01Aangepast op 9 jan '15 20:48

Nigeria opent aanval op Baga

Auteur: ANP Nieuws

BAGA (ANP) - Het Nigeriaanse leger is vrijdag een offensief begonnen om de stad Baga en de nabijgelegen militaire basis te heroveren.

Archiefbeeld van een Nigeriaanse soldaat. EPA
Archiefbeeld van een Nigeriaanse soldaat. EPA

Dat heeft een regeringswoordvoerder in de hoofdstad Abuja gezegd. Gevechtsvliegtuigen ondersteunen de militairen om de stad weer in te nemen.

Militanten van de islamitische terreurgroep Boko Haram namen de stad in het noordoosten van het land vorig weekend in. Zij richtten zeker twee slachtpartijen aan, waardoor meer dan honderd mensen zijn omgekomen. Ook brandden zij de huizen van inwoners plat.

Militairen van het regeringsleger ontvluchtten het gebied rond Baga, nadat Boko Haram de militaire basis had ingenomen. Daar was een multinationale strijdmacht van Tsjadiërs, Nigerezen en Kameroeners gevestigd. Volgens de regeringswoordvoerder biedt het Rode Kruis hulp aan 2000 mensen die Baga zijn ontvlucht en nu elders in Nigeria verblijven. Nog eens 2000 mensen zijn de grens met Tsjaad overgestoken. De regering van dat land heeft de wereldgemeenschap om hulp voor hen gevraagd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen