BUI11 jan '15 07:15

Romp AirAsia mogelijk gevonden

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - Indonesische zoekteams denken dat ze de romp van het gecrashte toestel van AirAsia hebben gevonden.

EPA
EPA

Het wrakstuk zou te zien zijn geweest op een scan die is gemaakt met sonarapparatuur. Duikers zijn zondag naar het object gedoken om te kijken of het daadwerkelijk om de romp gaat.

Op de scan is volgens de onderzoeksleider een object te zien van ongeveer 10 bij 4 meter. Afgelopen dagen zijn al meerdere wrakdelen gevonden. De staart is zaterdag van de zeebodem gehaald. De snoeiharde wind, sterke stroming en hoge golven hebben afgelopen dagen ervoor gezorgd dat de zoektocht en berging van wrakstuk moeilijk verloopt.

De zwarte dozen die in de staart zaten zijn nog niet gevonden, ondanks dat er wel signalen zijn opgevangen. ,,Er is een grote kans dat de zwarte dozen in de buurt van de romp liggen'', aldus de onderzoeksleider.

De Airbus A320 stortte zondag 28 december in de Javazee met 162 mensen aan boord, vermoedelijk in slecht weer. Het toestel was op weg van Surabaya naar Singapore. Langzaamaan worden steeds meer lichamen uit de Javazee gehaald. Zeker 48 lichamen van slachtoffers zijn nu geborgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen