BUI11 jan '15 21:29

Kantoor Belgische krant na bedreiging ontruimd

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Het kantoor van de Belgische Franstalige krant Le Soir in Brussel is zondagmiddag ontruimd.

ANP Archiefbeeld
ANP Archiefbeeld

Tegen 20.00 uur kon iedereen het gebouw weer in. De ontruiming gebeurde nadat bij de redactie een telefoontje was binnengekomen waarin werd gedreigd dat ,,het zou gaan knetteren op uw redactie''. In het gebouw zijn uiteindelijk geen explosieven gevonden.

Een verdachte wordt ondervraagd. De 53-jarige man had in 1999 een bom geplaatst voor het gebouw van de toenmalige extreem rechtse politieke partij Vlaams Blok, nu Vlaams Belang. Door de bom werd een telefooncel opgeblazen.

,,U neemt ons niet serieus'', aldus de beller, die zei dat hij namens ,,extreem links'' sprak. Hij liet weten genoeg te hebben van de berichtgeving in de krant over de aanslag op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo, die volgens hem ,,extreem rechts'' in de kaart speelt.

In het gebouw zit niet alleen de redactie van Le Soir, maar ook die van de bladen La Capitale en Soir magazine. De redactie van Le Soir werkte na de ontruiming door vanuit een hotel in de buurt. De website werd bijgehouden en de krant komt maandag ook gewoon uit, aldus Le Soir.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen