BUI9 okt '15 14:32

Dichte rook treft baby's in Indonesië

Auteur: ANP Nieuws

JAKARTA (ANP) - De dikke rookwolken die als een deken over delen van Zuidoost-Azië hangen, hebben voor het eerst een slachtoffer geëist.

EPA
EPA

Een baby van 28 dagen is in een ziekenhuis in Palembang bezweken aan ernstige ademhalingsproblemen, meldt The Jakarta Post vrijdag. Het kindje had volgens het gezondheidsbureau van Sumatra een longontsteking die waarschijnlijk is veroorzaakt door de rook.

Ook achttien andere baby's en tientallen oudere kinderen moesten worden behandeld in ziekenhuizen op Sumatra. Volgens de gezondheidsdienst hebben duizenden volwassenen aandoeningen gemeld die met de rookwolken te maken hebben.

Over delen van Indonesië, Singapore, Maleisië en nu ook het Thaise vakantie-eiland Phuket hangt de rook, die wordt veroorzaakt door illegale bosbranden in Indonesië. De Indonesische president Joko Widodo krijgt veel kritiek omdat hij niet meer doet om de branden te stoppen. Die zouden zijn aangestoken door bedrijven in de palmolie-industrie, die zo meer grond voor plantages willen creëren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen