BUI30 apr '15 12:13

Zware regen hindert reddingswerk Nepal

Auteur: ANP Nieuws

KATHMANDU (ANP) - Zware regenval hindert donderdag het werk van de reddingswerkers in Nepal.

EPA
EPA

Helikopters konden de zwaar getroffen gebieden buiten de hoofdstad Kathmandu niet bereiken.

De autoriteiten achten de kans klein dat er nog overlevenden uit het puin na de aardbeving van zaterdag worden gehaald. Donderdag werd nog een vijftienjarige jongen Pema Lama gered uit de puinhopen van een huis in de hoofdstad Kathmandu, liet het Nepalese ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag weten.

Agenten bevrijdden de jongen uit de puinhopen van het ingestorte Hiltonhotel in Kathmandu. Een menigte juichte terwijl hij werd gered.

Spanningen

In sommige gebieden zijn er ook spanningen tussen wanhopige Nepalezen en buitenlanders die willen worden geëvacueerd. In de Langtang-vallei, waar mogelijk 150 mensen in de verdrukking zitten, namen Nepalezen een helikopterpiloot in gijzeling. Zij eisten dat zij als eersten zouden worden geëvacueerd.

Het dodental in Nepal is gestegen tot 5489. In de buurlanden China, Bangladesh en India zijn meer dan tachtig mensen gedood. Bijna 11.000 mensen zijn gewond geraakt. Veel mensen slapen nog steeds in de open lucht uit angst dat door nieuwe naschokken hun zwaar beschadigde huis alsnog instort.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen