BUI29 sep '15 08:02Aangepast op 29 sep '15 09:09

Afghaanse regering begint tegenoffensief

Auteur: ANP Nieuws

KUNDUZ (ANP/DPA) - Legereenheden van de Afghaanse regering zijn dinsdagochtend een offensief begonnen om Kunduz terug te veroveren.

EPA Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld

Zij kregen steun van Amerikaanse vliegtuigen, die aanvallen uitvoerden op stellingen van de Talibanstrijders. Die namen de noordelijke provinciehoofdstad maandag binnen een dag in.

Volgens een woordvoerder van de overheid werden dinsdag al snel het hoofdkwartier van de politie en de provinciale gevangenis heroverd. Meldingen over slachtoffers waren er nog niet. In grote delen van de stad zijn de elektriciteit en de telefoonverbindingen uitgevallen.

Kunduz werd twee jaar nadat westerse specialisten, onder wie Nederlandse en Duitse, er politietroepen hadden getraind, bij verrassing door de Taliban ingenomen. De extremisten openden de aanval van drie kanten en hadden de stad tegen de avond in handen. Alleen de omgeving van het vliegveld bleef in handen van de regeringstroepen. Daar woedden dinsdag overigens zware gevechten, aldus een woordvoerder van de regering in Kabul.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen