BUI9 jan '15 23:29

Al-Qaeda Jemen eist aanslag Charlie Hebdo op

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Een leider van de terreurbeweging al-Qaeda In Jemen heeft vrijdag de verantwoordelijkheid voor de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo opgeëist.

EPA
EPA

Dat meldt de krant Le Parisien. De aanslag woensdag op het hoofdkantoor van het blad kostte aan acht medewerkers van het tijdschrift, een receptionist, een gast en twee agenten het leven.

Volgens de zegsman was de aanslag een wraakactie voor de ,,beledigende spotprenten'' van de profeet Mohammed die het blad heeft gepubliceerd.

De broers Chérif en Saïd Kouachi, Fransen van Algerijnse komaf, werden van de aanslag verdacht. Zij kwamen vrijdagmiddag om het leven, toen antiterreureenheden van de politie een einde maakten aan een gijzeling in een bedrijfspand in de plaats Dammartin-en-Goële. De broers hielden daar een man in gijzeling. Chérif zei vrijdag tegen een Franse nieuwszender dat hij in actie was voor al-Qaeda in Jemen. Hij was mogelijk in 2011 in het Arabische land. Zijn broer zou in Jemen hebben gevochten of daar in ieder geval een training hebben gevolgd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen