BUI9 jan '15 07:49Aangepast op 9 jan '15 09:02

Nachtelijke zoektocht levert nog niets op

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Ook na een nacht door zoeken lijken de Franse autoriteiten geen nieuwe aanwijzingen te hebben gevonden voor de verblijfplaats van de twee voortvluchtige hoofdverdachten van de aanslag op Charlie Hebdo.

EPA
EPA

Helikopters vlogen in de nacht van donderdag op vrijdag urenlang rond boven het zoekgebied in de regio's Aisne en Oise ten noordoosten van Parijs.

Speciale eenheden controleerden verkeersaders in het gebied. De talrijke wegafzettingen langs de hoofdweg RN2 door het gebied rond Villers-Cotterêt, Longpont en Crépy-en-Valois bleven in de nacht bemand om de vele zijweggetjes te blokkeren.

Vrijdagochtend controleren agenten alle auto's op de wegen. Mensen moeten hun papieren tonen en de kofferbak van hun auto's openen voor inspectie. Het onderzoek in Longpont door speciale eenheden gaat verder.

Gevaarlijk

Naarmate de zoektocht langer duurt, wordt de situatie rond de twee verdachten ook steeds gevaarlijker, waarschuwt oud-onderhandelaar Christophe Campenne van de speciale politie-eenheid Raid. ,,Ze zijn wanhopig. Dat maakt hen gevaarlijker. We moeten proberen ze levend te pakken'', zei hij tegen de zender France Info.

Experts op het gebied van terreurdreiging waarschuwen ondertussen dat de daders zich waarschijnlijk niet over zullen geven maar dat ze zich zullen doodvechten als ze gevonden worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen