BUI22 nov '15 16:16

Stroom komt weer op gang op de Krim

Auteur: ANP Nieuws

SIMFEROPOL (ANP) - Nadat in de nacht van zaterdag op zondag de stroom op een groot deel van het schiereiland de Krim plotseling was uitgevallen, is er in de grootste steden weer elektriciteit.

EPA
EPA

Dit zei Michael Sjeremet van de regioregering zondag. Hij zei ook dat er generators onderweg zijn. Er is voldoende brandstof aanwezig om de generators dertig dagen op gang te houden.

De stroomvoorziening op het schiereiland waar bijna twee miljoen mensen wonen, wordt voor het grootste deel verzorgd door Oekraïne. De Krim is cultureel en historisch gezien Russisch, maar werd in de tijd van de Sovjet-Unie bij Oekraïne gevoegd. Vorig jaar annexeerde Rusland de Krim kort na een omstreden machtswisseling in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

De annexatie van de Krim is internationaal niet erkend. Verscheidene media in Oekraïne en Rusland meldden dat de stroom is uitgevallen door explosies bij hoogspanningsmasten die de stroom van Oekraïne naar de Krim leiden. Mogelijk zitten er mensen achter die de pro-Russische autoriteiten willen bestrijden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen