BUI18 nov '15 19:39

Justitie Parijs bevestigt dood Abaaoud niet

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Justitie in Parijs heeft woensdag niet bevestigd dat het brein achter de aanslagen in de Franse hoofdstad, Abdelhamid Abaaoud, is omgekomen bij de antiterreuractie woensdagochtend in Saint-Denis.

EPA
EPA

Het is onduidelijk hoeveel mensen door de actie zijn omgekomen, meldde openbaar aanklager François Molins.

Er zijn acht mensen gearresteerd. Molins meldde dat van drie arrestanten de identiteit nog niet is vastgesteld. Abaaoud is zeker niet onder de aangehouden personen. Belgische en Franse media meldden woensdag dat Abaaoud door de actie was gedood. Ook de nog altijd voortvluchtige Salah Abdeslam behoort niet tot de arrestanten. Hij zou met zijn broer Brahim de auto's hebben gehuurd die bij de aanslagen zijn gebruikt. Brahim blies zichzelf vrijdag op.

Volgens de openbaar aanklager is door de bestorming een nieuwe aanslag voorkomen. De terroristen waren volgens hem klaar voor nieuwe acties.

Tijdens de bestorming van de woning in de voorstad van Parijs is hevig gevochten. Een vrouw blies zichzelf op waardoor een plafond naar beneden kwam. Het is niet duidelijk of onder het puin mensen liggen. Het vuurgevecht met de terroristen duurde ongeveer een uur. De politie alleen al schoot 5000 kogels af. Vijf politiemensen raakten gewond.

Gerelateerde artikelen