BUI9 jan '15 08:17Aangepast op 9 jan '15 09:49

Zware storm geselt Schotland

Auteur: ANP Nieuws

EDINBURGH (ANP) - Tienduizenden huishouden in Schotland zitten zonder stroom, het treinverkeer lag tijdelijk helemaal plat, bomen gingen om en het verkeer is ernstig ontregeld door afgesloten bruggen en omgewaaide vrachtwagens.

ANP
ANP

Schotland ondervindt vrijdagochtend veel overlast van een zware storm die met windstoten tot boven de 170 kilometer per uur het land geselt.

Waarschuwingen voor mogelijke overstromingen zijn uitgevaardigd voor Schotland en delen van Engeland en Wales. Scholen op de westelijke Schotse eilanden zijn dicht. In de Hooglanden en op de eilanden zitten 70.000 huishoudens in het donker.

Ook op de Duitse eilanden in de Noordzee hebben ze last van de storm. Op de eilanden Amrum, Sylt, Helgoland en Borkum zijn zware windstoten gemeten. Schade wordt nog niet gemeld door politie en brandweer. In de middag krijgt ook het vasteland last van de harde wind. Gerekend wordt op windstoten tot 115 kilometer per uur. De Noord-Duitse kust moet rekening houden met een stormvloed van 1 tot 1,5 meter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen