BUI30 apr '15 11:30

Weer vrouwen en kinderen gered van Boko Haram

Auteur: ANP Nieuws

ABUJA (ANP) - De Nigeriaanse strijdkrachten hebben naar eigen zeggen ruim honderd vrouwen en kinderen gered uit handen van de terreurbeweging Boko Haram.Het leger meldde donderdag hen te hebben bevrijd in het Sambisa-woud in het oosten van de deelstaat Borno.

EPA
EPA

Het leger meldde donderdag hen te hebben bevrijd in het Sambisa-woud in het oosten van de deelstaat Borno. Dat is een bolwerk van de sekteachtige terreurbeweging die dood en verderf zaait in het noordoosten van het land. Eerder deze week sprak het leger al van bijna driehonderd bevrijde vrouwen en kinderen.

De beweging heeft sinds begin 2014 zeker 2000 vrouwen en kinderen ontvoerd. Berucht was de ontvoering van meer dan tweehonderd schoolmeisjes een jaar geleden in de plaats Chibok, ten zuidwesten van het Sambisa-woud. Zij zijn nog steeds niet terecht.

De slachtoffers worden mishandeld en verkracht en als slaaf of als menselijk schild tegen aanvallers ingezet. In de afgelopen maanden boekt het slecht uitgeruste en weinig gemotiveerde Nigeriaanse leger vaker succes tegen Boko Haram. Ook de strijdkrachten van Tsjaad en Kameroen nemen deel aan de strijd tegen de terroristen, die zich islamitische tegenstanders noemen van alles wat westers is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen