BUI1 okt '15 20:37

Netanyahu beschuldigt iedereen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Benjamin Netanyahu heeft donderdag in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de wereld gewaarschuwd voor Iran.

EPA
EPA

Daar bleef het niet bij, de premier van Israël beschuldigde in New York de hele VN van extreme vijandigheid jegens zijn land.

Netanyahu vindt dat de Verenigde Naties Israël op een buitensporige manier onderdrukken. Gedurende vier jaar burgeroorlog is Syrië slechts één keer wegens geweld veroordeeld en Israël twintig keer, zo betoogde hij.

De Israëlische minister-president herhaalde dat de atoomovereenkomst met Iran in juli het oorlogsgevaar in het Midden-Oosten alleen maar heeft vergroot. ,,Je maakt vrede niet waarschijnlijker als je Iran met wapens en dollars verzorgt. Meer geld door dat compromis betekent meer repressie ín Iran en meer agressie erbuiten dóór Iran", aldus Netanyahu.

Vernietigen

Halverwege zijn toespraak pauzeerde hij een halve minuut en vervolgde: ,,Zeventig jaar na de moord op zes miljoen Joden beloven de leiders van Iran dat zij weer zes miljoen Joden zullen doden en mijn land zullen vernietigen. En wat doet de VN? Helemaal niets. Misschien begrijpt u nu waarom wij het verdrag met Iran niet willen vieren", aldus de Israëlische leider. Hij vroeg de lidstaten hem te helpen het fanatisme voor zijn voordeur te helpen bestrijden.

Tegelijk bood Netanyahu de Palestijnse president Abbas nieuwe onderhandelingen aan. ,,Wij zijn het onze volkeren verplicht." Eerder op de dag had Mahmud Abbas Israël diverse verwijten gemaakt. Hij noemde het bouwen van nederzettingen in de bezette gebieden als voorbeeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen