BUI8 aug '15 13:21Aangepast op 8 aug '15 18:00

Topdrukte op de Franse wegen

Auteur: ANP Nieuws

kLIJNDEN (ANP) - Op de Franse wegen is zaterdag sprake van topdrukte.

EPA
EPA

Rond 13.00 uur stond het vakantieverkeer vast over een lengte van 970 kilometer, melden zowel de VerkeersInformatieDienst als de ANWB. Rond 17.30 uur was er nog bijna 700 kilometer file van over. Er werd eerder een totale filelengte verwacht van 700 kilometer.

Het is daarmee de een-na-drukste 'zwarte zaterdag' geworden. Het record dateert van vorig jaar, toen er op de drukste dag 994 kilometer file stond.

Over de oorzaak lopen de meningen uiteen. Volgens de VID werd een deel van de files veroorzaakt door zware regenval in het midden en zuiden van Frankrijk. De ANWB zag de buien vooral in het noordoosten.

Spanje

De langste rijen stonden op de Autoroute du Soleil (A7). Ook op de route via Bordeaux (A10) en op de route via Clermont-Ferrand (A71/A75) kwam het tot lange files. Bij de grens met Spanje kwam het verkeer in beide richtingen stil te staan op de A9 tussen Perpignan en het Spaanse Figueres.

Elders in Europa was ook sprake van drukte door vakantieverkeer. Zo stond er file aan beide kanten van de Gotthardtunnel in Zwitserland, bij de Karawankentunnel tussen Oostenrijk en Slovenië, op de snelweg tussen München (Duitsland) en Salzburg (Oostenrijk) en in Italië op de A1 tussen Milaan en Ancona.

In delen van Europa kon het zaterdag snikheet worden, waarschuwde de VID. Op verschillende snelwegen in het zuiden van Duitsland geldt een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur vanwege het risico op 'blow-ups': het asfalt kan door de hitte uitzetten, scheuren en omhoog komen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen