BUI26 jul '15 15:05

Ongeluk met Spaanse schoolbus naar Amsterdam

Auteur: ANP Nieuws

LILLE (ANP) - Een bus met Spaanse scholieren heeft zondag een ongeluk gehad bij Lille in Noord-Frankrijk.

AFP
AFP

De bus wilde door een tunnel rijden, maar bleek te hoog en verloor het dak. Minstens vier inzittenden zijn zwaargewond geraakt, 24 mensen zijn lichtgewond. De bus was onderweg naar Amsterdam.

Dat meldde de lokale krant La Voix du Nord. De bus was met 56 leerlingen vertrokken uit Bilbao in Spaans Baskenland. Het ongeluk gebeurde zondagochtend rond 05.00 uur. De zwaargewonden zijn naar een ziekenhuis in Lille gebracht. De andere passagiers zijn opgevangen in een sporthal. Daar wachten ze op vervoer terug naar Spanje.

De inzittenden waren studenten van achttien tot twintig jaar. Op het moment van het ongeluk sliepen ze. ,,We zijn bruut wakker geworden'', verklaarden twee meisjes. Om daaraan toe te voegen: ,,We hebben zo veel geluk gehad.'' Zelf zaten ze aan de voorkant van de bus en daar waren de schade en gevolgen minimaal. ,,Degenen die ernstig gewond zijn geraakt, zaten achterin de bus'', aldus de meisjes.

Tsjechië

Ook in Tsjechië is een ongeluk gebeurd met een touringcar. Drie inzittenden van de Duitse bus raakten zaterdag lichtgewond en liepen onder meer kneuzingen op. De chauffeur moest uitwijken voor een ree, kwam vervolgens in een greppel terecht en daarna weer terug op straat. Hij was een van de gewonden. De bus was op weg van Praag naar Neurenberg.

Twee gewonden werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De overige passagiers konden hun reis met een vervangende bus vervolgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen