BUI11 jan '15 03:46

Terrorismeoverleg in Parijs

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Hoe kunnen landen samen meer doen om terrorimse te bestrijden? Dat is een van de vragen die zondag centraal staan tijdens overleg in Parijs.

ANP
ANP

Ministers uit enkele Europese landen en ook de Amerikaanse minister Eric Holder zijn op uitnodiging van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve bijeen om te praten over de aanpak van terrorisme na de aanslag op het Franse blad Charlie Hebdo woensdag door jihadisten.

Namens Nederland neemt minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid) deel aan de vergadering. Nederland trekt al langer met een aantal landen op in de strijd tegen jihadisten, waaronder Frankrijk, Duitsland en België. Deze landen hebben op dit moment het meest te maken met jihadgangers.

Een EU-brede aanpak van terrorisme is er (nog) niet omdat (nationale) veiligheid een taak is van de EU-lidstaten zelf. Maar de roep om een meer gezamenlijke aanpak klinkt steeds harder. Zo werkt de EU al jaren aan een Europees registratiesysteem van passagiersgegevens op vluchten van en naar de unie. Maar het Europees Parlement vreest voor schending van de privacy.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen