BUI4 okt '15 18:03

Boete bij slechte inburgering in Vlaanderen

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Vluchtelingen die niet goed genoeg presteren tijdens hun inburgeringscursus in Vlaanderen, hangt vanaf volgend jaar een flinke boete boven het hoofd.

Die begint bij 50 euro maar kan oplopen tot 5000 euro, aldus de Vlaamse minister Liesbeth Homans van Inburgering. Ze vindt dat de Vlaamse deelregering asielzoekers veel mogelijkheden biedt om een nieuw leven op te bouwen in België. ,,Daar mag iets tegenover staan", zei ze zondag.

Asielzoekers zijn in Vlaanderen verplicht een inburgeringscursus te volgen. Dat kost volgens Homans 4300 euro per traject. Momenteel gaat het alleen nog om hun inzet, maar vanaf 1 januari gaat het ook om de resultaten die door de asielzoekers worden geboekt. Bij te weinig inspanning volgt een boete. Homans benadrukte dat de mensen niet zullen worden beoordeeld op hun intellectuele capaciteit.

Naar verwachting zullen 20.000 mensen zich komende maanden vestigen in Vlaanderen. De regering denkt zo'n 60 miljoen euro kwijt te zijn aan inburgeringstrajecten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen