BUI2 apr '15 04:21Aangepast op 2 apr '15 05:13

Tientallen doden door bootongeluk Rusland

Auteur: ANP Nieuws

MOSKOU (ANP) - Zeker 54 mensen zijn woensdag omgekomen doordat een vissersschip in het oosten van Rusland tot zinken kwam.

EPA
EPA

Hulpdiensten konden 63 mensen redden en zoeken nog naar 15 opvarenden. Dat meldde persbureau Interfax in de nacht van woensdag op donderdag.

Het incident gebeurde in de Ochotskzee ten westen van het schiereiland Kamtsjatka. Het is niet duidelijk waardoor het schip tot zinken kwam, maar volgens reddingswerkers is het goed mogelijk dat het vaartuig niet was opgewassen tegen de dikke laag ijs die op het water ligt. Het ijs boorde mogelijk een gat in de scheepswand. Het kan ook zijn dat het schip te zwaar beladen was of dat de lading niet op de juiste manier was neergezet.

Het schip zonk vrij snel en gaf geen noodsignaal uit, zei een woordvoerder van het Russische ministerie van Noodsituaties tegen Interfax.

Hulpdiensten zoeken met 26 schepen naar de vermisten. Geredde opvarenden worden per helikopter overgebracht naar de plaats Magadan. Volgens eerste berichten waren er 132 mensen op het schip, onder wie 78 Russen. Ook zouden er mensen uit Litouwen, Myanmar, Vanuatu en Oekraïne aan boord zijn. De lokale autoriteiten hebben een hulplijn geopend voor familieleden en nabestaanden van de bemanningsleden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen