BUI30 apr '15 12:59

Medeplichtigen aanval op Malala veroordeeld

Auteur: ANP Nieuws

PESHAWAR (ANP) - Tien mannen die in 2012 medeplichtig waren aan het neerschieten van de tiener en activiste Malala Yousafzai, zijn donderdag allemaal tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld.Malala voerde campagne tegen de extremistische Taliban en voor onderwijs voor meisjes toen ze onderweg van school naar huis het slachtoffer werd van een aanslag.Ze werd zeer zwaar gewond voor medische behandeling overgebracht naar Engeland waar ze herstelde en nu woont.

EPA
EPA

Malala voerde campagne tegen de extremistische Taliban en voor onderwijs voor meisjes toen ze onderweg van school naar huis het slachtoffer werd van een aanslag.

Ze werd zeer zwaar gewond voor medische behandeling overgebracht naar Engeland waar ze herstelde en nu woont. Ze is het symbool geworden van de strijd tegen het extremisme in het noordwesten van Pakistan en kreeg daarvoor in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede.

De vier of vijf daders die het vuur op haar openden, waren donderdag niet onder de beklaagden. Zij zouden naar Afghanistan zijn ontkomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen