BUI22 feb '15 13:28

Conservatieven in peiling voor op Labour

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Voor het eerst in drie jaar heeft de Conservatieve Partij van de Britse premier David Cameron de koppositie in de peiling van het weekblad The Observer.

David Cameron. EPA
David Cameron. EPA

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de partij van Cameron 35 procent van de stemmen krijgen. De sociaaldemocraten van Labour zouden op 33 procent komen.

De Britten kiezen dit voorjaar een nieuw Lagerhuis. Door het districtenstelsel zou Labour ondanks de achterstand op de Conservatieven toch de meerderheid in de Britse Tweede Kamer krijgen. De Liberaal-Democraten, Camerons coalitiepartner, zouden volgens de peiling slechts 6 procent van de stemmen behalen en UKIP, de partij die voorstander is van vertrek uit de Europese Unie, zou 15 procent krijgen.

Een woordvoerder van Opinium, dat de peilingen houdt, denkt dat de groeiende populariteit van Camerons partij te danken is aan het economisch herstel. Ook denken meer kiezers blijkbaar dat Cameron en minister George Osborne van Financiën beter in staat zijn om de economie te doen groeien dan Labourleider Ed Miliband.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen